The Story of Cloud Nine Soul Collective
Menu
Naar boven

Cloud Nine is een soulformatie die bestaat uit elf leden, met evenveel verschillende achtergronden en karakters. In 2011 bracht het fenomeen en hun fascinatie voor Motown, en de vertolkers ervan hen samen. Motown cover je niet zomaar. Cloud Nine ziet zichzelf eerder als een tributeformatie, die met veel liefde en respect voor het origineel op zoek gaat naar die sound van weleer, met aandacht voor elk detail. Het doel is duidelijk: het publiek transporteren naar the heart and soul, het Detroit van de sixties en vroege seventies. Noem het een tijdsportaal, een luisterervaring, een onderdompelen in een bad van songs die verrassend vertrouwelijk aandoen en een laagje soulglow achterlaten op de ziel.

 

Naast de grote namen wil Cloud Nine evengoed eerbetoon brengen aan de werkbijen van Motown, de vaste begeleidingsband met topmuzikanten, die zijn stempel drukte op een hele serie wereldhits. Het kloppend hart van Motown zowaar, waarvan de bandleden zowat hun ganse carrière doorbrachten in de schaduw van de frontmannen en –vrouwen die ze keer op keer feilloos ondersteunden. The Funk Brothers krijgen nu eindelijk de glorie die hen toekomt, en dit met de complimenten van Cloud Nine.

Na 5 jaar fantastische jaren op de planken als Motown tribute band acht het collectief de tijd rijp om enkele zijsprongen op instrumentaal vlak uit te breiden en zijn eigen project naam te geven, Bacon & Eggs was geboren. Doorheen de geschiedenis van de soul en funk bestaan oneindig aantal instrumentale parels en dát is nu net de kern van deze band. 9 muzikanten maken een leuke mix waarin o.a. Average White Band, Earl Van Dycke, The Majestics en Menahan Street Band deze maaltijd op smaak brengen.

Bacon & Eggs was nog maar pas geboren of een nieuw Soul project zag het levenslicht onder de vlag van Cloud Nine Soul Collective. The Velvet Souls die de weg inslaat van de oude krakende soul van weleer en ruimer gaat dan enkel Motown.

Op enkele maanden tijd baarde moeder Cloud Nine Motown twee fantastische nieuwe volwaardige bands. Al snel ontstond het idee dit nieuwe elan om te dopen tot CLOUD NINE SOUL COLLECTIVE, de beste soul ervaring door het beste soul collectief van Vlaanderen.

Van Marvin Gaye tot Stevie Wonder, of van Average White Band tot Ann Sexton… Je vind het bij CLOUD NINE SOUL COLLECTIVE.

 I’m doing fine – on cloud nine!

Cloud Nine Soul Collective is

Zang: Yentl Ketelers, Heleen Counye  |  Gitaar: Klaas Lanszweert  |  Bas: Paul ‘Tabassco’

Percussie: Bruce Vrancken  |  Keys: Yoni Puystjens |  Drums: Paul Tytgat

Trompet: Filip Paepe, Peter Decoster  |  Sax : Ellen Biervliet